Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

İlmi Konu Batıl Sistem ve Savunucularının Laiklik Konusundaki İki Yüzlülükleri

Hakka-Davet Çevrimdışı

Hakka-Davet

Aktif Üye
İslam-TR Üyesi
Batıl sistem ve savunucuları bir yandan İslam kanunlarının uygulanması söz konusu olduğunda laikliği öne sürerken söz konusu Türkiye'deki egemen din olan Kemalizm'in kanun ve ritüellerinin uygulanması olduğunda ise laikliği biranda rafa kaldırmaktadırlar. Şimdi bazıları Kemalizm diye bir din mi var diyecektir. Evet var. Dinler ikiye ayrılır.

1-Hak (İlahi) Din: Bu din sadece İslam'dır.
2-Batıl dinler: İnsanların uydurduğu dinlerdir. Her türlü yaşam tarzı, ideoloji, ilahi dinin bozulmuş hali olan yahudilik ve hıristiyanlık da bu sınıfa girer.

Kemalizm de kendine has kanun ve ilkeleri, heykeller önünde tapınma merasimleri, belirli bayram günleri olan ve Atatürk'ün ilahlaştırılma esasına dayalı olan bir dindir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin her ne kadar kabul etmese de, dinle devlet işi ayrıdır vs... dese de dini Kemalizm'dir. Milletvekillerinin göreve başlamasında bile birinci şart Atatürk'e bağlılık yemini etmeleridir. Okullarda çocuklar onun heykellerine, büstlerine saygı duruşu adı altında taptırılma merasimlerine zorlanırlar.

Bu okullarda verilen birçok ders onun yüceltilmesi esasına dayanır. Buradaki misalleri sayısızca çoğaltabiliriz. Sonuçta ortada büyük bir ikiyüzlülük var. Şimdi laikliği savunanlar bunda gerçekten samimiyse önce Kemalizm dini ritüellerinin devlet tarafından millete zorla dayatılmasına karşı çıkmalıdırlar. Sizce çıkarlar mı hiç sanmıyorum. Çünkü laiklik onlar için gerçek İslam'a karşı kullandıkları kalkandan başka bir şey değildir.


30095
 

Benzer konular

Üst Ana Sayfa Alt