Neler yeni
İslami Forum, Dini Forum, islami site, islami sohbet, radyo, islami bilgiler

İslam-tr.org'a hoş geldiniz! Hemen üye olun ve kendi konularınızı, düşüncelerinizi paylaşarak bu platforma katılın. Oturum açtıktan sonra, İslam dini, tarih ve güncel konularla ilgili paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Astım Için Doğal Tedavi Yöntemleri

E Çevrimdışı

Ebu Bekir

Üye
İslam-TR Üyesi
ASTIM





1 lt. suya 1 tutam Mersin yaprağı veya ısırgan konur ve 10 dk. kaynatılıp demle-

nir ve süzülür. Günde 8-10 çay bardağı, şekersiz olarak içilir.



1 lt.sıcak suya 5 yemek kaşığı Isırgan otu konur, 5 dk. sonra süzüp günde 8-10 bardak şekersiz içilir.
 
fatman Çevrimdışı

fatman

İyi Bilinen Üye
İslam-TR Üyesi
Solunum güçlüğüne neden olan bir solunum sistemi hastalığı olan astıma, alerji, akciğer hastalığı, ve ruhsal olaylar nedenler olabilir.Ev hayvanlarının tüyleri, yün lifleri, kuş tüyü gibi maddelerin yanı sıra ev tozları nöbete neden olabilir.

Astımın nedeni genellikle birden fazla etkenin bir araya gelmesine bağlı bulunduğundan , astıma karşı bağışıklık sağlama çabaları etkisiz kalmaktadır.

Bu hastalıkta zorluk soluk asmada değil soluk vermededir. Akciğerdeki ufak hava borularının daralmasından ötürüdür. Dolayısıyla kişi ciğerlerinden gerektiği kadar hava çıkaramadığından ancak buna karşın normal hava alabildiği için akciğeri şişer.


v Kişinin astım nöbetlerine alerjik nedenler sebep oluyorsa bu ortamın tamamen izole edilmesi gerekmektedir.
v Aşırı tedirginliklerden, üzüntü verebilecek duygusal sorunlarda elden geldiğince uzak durulmalıdır.
v Fazla kilo da astım için olumsuz etkenlerdendir.
v Sigara içmemeli hatta sigara içilen ortamlarda da bulunulmamalıdır.

b40a851e6c9cda72fa13b3b73b711a6a_1273764363.jpg
Astım rahatsızlığına iyi gelen şifalı bitkiler şöyle belirtilmektedir;
v Andız otu kökü; ezilip balla karıştırılarak yenirse astıma çok iyi gelir.



v Çam filizi (75 gram) akşamdan bir litre su içine bırakılıp sabahleyin kaynatılarak on dakika dinlendirildikten sonra balla karıştırılarak günde iki kahve fincanı içilirse, astıma çok iyi gelir. Sıcak içilmelidir.


v Deve tabanının suda kaynatılıp, buharının solunması astıma ve her türlü nefes darlığına iyi gelir.


v Maydanoz tohumlarının ve yapraklarının kaynatılması ile elde edilen saf maydanoz suyu astıma iyi gelir.


v Nar, havuç ve soğan astıma iyi gelir. Kaynak

Astım rahatsızlığında şifalı bitkilerle uygulanan bitkisel reçeteler ise şöyle;
v Kahvaltıdan önce bir bardak kaynatılmış nane suyu içilmesi iyi gelir.
v İyice yıkanmış bir adet küçük boy marul arzuya göre limon ve tuz eşliğinde yenilebilir.
v Bir bardak taze sıkılmış havuç suyunun içine bir tatlı kaşığı bal katılarak günde üç kez taze hazırlanarak tekrarlanır.
v Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı sedef çiçeği ve bir tutam dere otu katılıp kaynatıldıktan sonra günde üç öğün bir çay fincanı içilir.
v Bir çorba kaşığı üzerlik tohumu dövülerek toz haline getirildikten sonra bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek macun kıvamı alana kadar karıştırılır. Günde aralıklarla üç tatlı kaşığı yenilir.
v Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı kantaron katılıp kısa bir süre demlenmesinin ardından sabahları aç karnına içilir.
v Bir litre suyun içine iki çorba kaşığı adaçayı, iki çorba kaşığı sığır kuyruğu, bir çorba kaşığı anason katılıp kaynatıldıktan sonra süzülerek günde üç öğün aç karnına birer çay fincanı içilir.
v Bir adet limon sıkılıp elde edilen suyuna bir çay kaşığı bal karıştırılıp içilir.Kaynak
 
A Çevrimdışı

aylases

Yeni Üye
İslam-TR Üyesi
Arkadaşlar ben de 22 yaşımdan beri toz akarları yani maytlara karşı alerjim var. Özellikle bahar aylarında toz miktarı artınca iyice sıkıntılı oluyor. Bende yoğun burun akıntısı, hırıltı ve geniz kaşıntısı oluyor. Sabahları boğaz yanması, yatağa yatınca burun kaşıntısı vb.


İşin kötü tarafı ise doktorlar ancak seneler sonra bir teşhis koyabildi. O zamana kadar yok burun ameliyatı yok geniz derken kendimi kestirip biçtirdim. Faydası oldu mu derseniz eh işte en başta evet geceleri daha rahat uyudum. Hırlama biraz daha azaldı fakat özellikler tozlu yerlerde ciddi öksürük krizine sokuyordu beni. Özellikler cami gibi çok ayak ve halılı yerlere girip çıktığımda akşamına boğulacak gibi oluyorum. Sayısız defa doktora gittim. Antihistaminik ilaçlar çok kullandım fakat ilacı bir an bırakınca hemen eskiye dönüyordum.

Bir gün kafayı kırdım. Kesin bir çözüm için başladım webden araştırmaya. Özellikle tozakarlarına karşı olan hassasiyet bazı arkadaşlarında yazmış olduğu gibi olay tamamen bir temizlik ve hijyen disiplininden ibaretmiş. Evet, doktorlarda tozsuz ortamda uyuyacak gibi şeyler söylüyor ama yüzeysel. Ben yaptıklarımı sizinle paylaşayım faydası olursa eğer ne mutlu bana.

1. Nevresimlerimi 90 derecede herhafta yıkıyorum. Yüksek sıcaklıkta ütülüyorum.

2. Odamı her gün havalandırıyorum. Ama cama sineklik benzeri bir mekanizmaya tülbent gerdirdim.:) biraz komik görünebilir ama sağlık işte. Yani içeri toz girişini minimuma indirdim.

3. İnternetten -Link vermek yasak- diye bir siteden yatak, yorgan ve yastık için antialerjik kılıf uyku seti aldım. Bu adım özellikle yatağa yatar yatmaz oluşan burun kaşıntımı anında geçirdi.

4. Yatak odasının kapısının altına ön kısmına eşik olacak şekilde sünger yaptım ve odanın kapısını gece gündüz kapalı tutuyorum.

5. sallanan perdeleri söküp mekanizmalı stor perdeler taktım.

6. Yatak odasındaki halıları kaldırdım. Kaldırdım derken evden de çıkardım :)

7. haftalık nevresimleri sökünce antialerjik kılıfları da silkeliyorum veya elektrikli süpürge ile süpürüyorum.

8. Elektrikli süpürgemi değiştim. Önceleri toz torbalı kullanıyordum Dyson Allergy modeli aldım. Farkı temizlik yaparken bile hissettim. Burnum kaşınmadı. Çünkü bu süpürgeyi de bayağı araştırmıştım. Filtreleri çok iyi.

9. Elektrik süpürgemin haznesini her kullanımdan sonra boşalttım.

10. Evin içerisinde çamaşır kurutmuyorum.

Bir de Ingiltere'den almıştım. Tamamen doğal "olbas oil" diye birşey aldım. Yine de tıkanır gibi olunca arada bir bardak sıcak suya 2 damla damlatıp buharını koklayınca rahatlatıyor.

Bunlar bende bayağı işe yaradı. Yaklaşık 1 senedir uyguluyorum bu aşamaları ve özellikle geçen baharı ve bu kışı çok rahat geçirdim. Çok şükür. İşinize yararsa yazdıklarım ne mutlu.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Ana Sayfa Alt